Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átváltoztatástan II

2009.12.17

Átváltoztatástan II.

 

 

Ebben az évben megismerkedhettek az átváltoztatástan egyik legbonyolultabb részével.

 

Avifors

Az avifors egy igen bonyolult bűbáj. Támadónkat madarakká változatja. Ez a varázslat könnyen megszüntethető a Finite varázsmegszüntető bűbájjal. A pálcánkkal vízszintesen vállmagasságba hullámokat írunk le.

 

Eredete:

Ezt a varázslatot az 1700-as években találhatták fel, mivel akkor voltak a legtöbb sötét lények, felöli támadások. Ezzel a varázslattal változtatták át valamely madárrá ezeket a lényeket, melyeket egy ember összegyűjtött és eladott varázslógyermekeknek az Abszol úton, minden ember szeme láttára. Egy idő múlva a mit sem sejtő emberek Finite bűbájt alkalmaztak az állatokon, melyek újra szörnyetegekké változtak. A Mágiaügyi Minisztériumnak feljelentést tettek ezért és az illetőt le is csukták.

 

Braquiam Emmendo:

Ezzel a varázslattal bármely emberi végtagot gumivá változtathatunk. A csont ekkor visszanő, eltűnik. Jellegzetes királykék színe van ennek a varázslatnak. Viszont csak közvetlen lehet vele varázsolni. Távolról nem ér semmit, a fénynek bele kell érnie a testrészbe. Ennek a varázslatnak nincsenek megszüntető bűbájai! Egyedül a Pótcsont Rapiddal gyógyítható, mely több napon áttartó kezelést igényel!

 

Eredete:

Ez a varázslat Amerikában született. Egy hajós találta meg a tekercseken a varázslatot és behozta ezzel Európába 1597 nyarán. És be is került a M. M. varázslatai közé. A következő évben meg is alkották a Pótcsont Rapidot és ezután egy évvel bekerült a Roxfortba.

 

Ducklifors:

Ez a bűbáj arra alkalmas, hogy a célpontunkat kacsává változtassa. Ennek a varázslatnak a megszüntetőbűbája a Finite bűbáj. A pálcánkon sárga világító fény jelenik, meg és mikor kilövell ez a fény és eltalálja az áldozatot, nagy fény támad és akkor alakul át a célpont. Mikor a varázslatfolyamata véget ér a fény tollá változik.

 

Eredete:

Ennek a varázslatnak nem ismerjük eredetét. Annyit tudunk, hogy két vándor találta fel, akik éheztek napok óta. Mindenféle növényre mondták ezt a varázslatot, melyek rögvest kacsává alakultak. Mikor a sivatagba értek és nem volt mit átváltoztatni, akkor elkövette az egyik vándor azt a bűnt, ami miatt életfogytig tartó börtönbüntetést kapott. Éjszaka a sátrukba mikor elaludt a társa alkalmazta rajta eme bűbájt. A társa átváltozott és ő megette.

 

Glisseo:

Ezzel a bűbájjal a lépcsőket sima, csúszós jégpályává lehet változtatni. A bűbájnak nincs semmi fénye, a lépcső észrevehetetlenül lapul ki. Úgy néz ki ez a folyamat, mintha vizet öntenének le onnan, s ahova elér a képzelet beli víz, ott kilapul a lépcső foka. A pálcamozdulat egy igen egyszerű mozdulat. Pálcánkkal erőteljes mozdulattal egy vonalat írunk le. 

 

Eredete:

Ez a varázslat 1967-ben született, Connecticut-bán. A város két varázslója alkotta meg egy téli napon. A varázslók fél évet dolgoztak rajta a pálcamozdulaton, a varázsszón

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.