Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átváltoztatástan

2009.12.17

Átváltoztatástan

 

Fogalma: Átváltoztatásnak azt nevezzük, amikor állatokat, tárgyakat vagy magunkat változtatjuk át.

 

Gyakorlat: Egy varázslathoz pálcamozdulat is jár! Tehát a pálcamozdulat nélkül a varázslatunk jobb esetben normális lesz, rosszabb esetbe viszont félkész! Ez vonatkozik a ki nem ejtett varázsszónál is! Az eredményünk deformálódott lesz PL.: 1,2,3 Feravertho: madárból talpas poharat alakító varázsigénél. Ha nem mondunk valamit a varázslatunk végterméke hibás lesz!

 

Helyes gyakorlat: A pálcamozdulat egyszerű: A varázslat kimondása után pöccintsünk finoman a madarunkra. Ha mindent jól csináltunk, akkor az elvégzett varázslattól hibátlan végeredményt kaptunk.

 

Az átváltozás szakaszai:

1.A madár ezüstszínt ölt magára

2. Összemegy

3. Ezüstszínben felveszi a pohár formáját

4. Teljesen átalakul

Ha netán macskával, helytelenül végeztük el a varázslatot, akkor számítsunk arra, hogy egy nyávogó, farkát lóbáló, poháralakú lényt kapunk!

 

Átváltoztatás törvény: Minden átváltoztató varázslathoz jár egy visszaalakító varázsige! A varázsigék közt nem ismerünk olyan varázsigét, amelynek ne lenne visszaalakító varázsigéje!

 

Visszaalakító varázsigék lényege: A visszaalakító varázsigék azért születtek, hogy egy végtermékét, ha már nincs szükségünk szolgálatára, akkor visszaalakítsuk! A hibás végtermékekhez kombinációs visszaalakító varázslat kell!

 

Gyakorlat: A baziteo, nagyító varázslat is egy átváltoztató varázsige. A pálcánkat szegezzük a kiválasztott tárgyra/ lényre és mondjuk ki a varázsszót! Az állatunk annyival nagyobb lesz, mint amekkora a varázsfejlettségűnk! Megjegyzés: Az elsősöknél általában néhány centire nő meg a tárgyuk/ állatuk. Néha nem is sikerül nekik.

 

Visszaváltoztatás: A reducio varázslat visszaalakítja eredeti méretére a megnövelt dolgokat/ élőlényeket. Ehez is csupán rá kell szegezni az alanyunkra pálcánkat és kimondani a varázsszót.