Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bájitaltan IV

2009.12.17

Bájitaltan IV.

 Nem vitás, hogy ebben az évben csak a két főzetről tanulunk! A két legveszélyesebb főzetről!

 

Százfülé-főzet:

 

Hozzávalók:

Juharfa fátyolkája, bikornisszarv-őrlemény, pióca, meghajtófű, disznópázsit, szárított bum-szalagbőr, és egy darabka abból akivé vélni akarunk.

 

Elkészítés:

A piócákat dobáljuk bele az üstbe a juharfa fátyolkával együtt! A bikorniszarv-őrleményt szórjuk rá az üstben lévő alapanyagokra és gyújtsunk be az üst alatt! A piócák és a fátyolkák néhány perccel később kiengedik magukból a levet. Hadjuk ezeket állni két hónapig! A meghajtófüvet ezek után tegyük bele! Így kell hagyni újabb két hónapig! A főzetünk színe ekkor barna. A szárított bum-szalagbőrt tegyük bele a főzetbe és várjuk ki az újabb két hónapot! Főzetűnk színe ekkor olyan lesz, mint a víz. Felszálló gőze fehér színű, s már csak a hajtincs dönti el a színt. Az ember személyiségétől függ, hogy milyenre színezi át a folyadékunkat.

 

Hatások:

Egy órára felvehetjük egy adott személy alakját.

 

Figyelmeztetés:

Az íze szörnyű!

 

 

Veritaserum:

 Hozzávalók:

Ördöghurok (enélkül a főzet nem tartalmaz kábító hatást), szfinx szőr, Mimbulus Mimbletonia genny

Elkészítés:

A Mimbletoniából kinyert váladékot egy külön üstbe tesszük, hagyjuk, hogy zöld színből sárgára változzon a lé. Az ördöghurok egy darabjából kinyerjük ezüstpengével a nedvet, s egy nagyobb üstbe tesszük. A szfinx szőre a legfontosabb mindközül, mivel ettől jönnek elő a gondolatok abból a személyből, akin alkalmazzuk. Tehát a szőrt a sárguló nedvre tesszük, begyújtunk alá. Fél órán keresztül főzzük a Mimbletonia és a szőr keverékét, s ezután hozzáöntjük az Ördöghurok nedvéhez. Ezután jobbra kavargassuk a folyadékot, amíg fehér színt nem ölt, aztán balra, s ezután tegyük a főzetbe az ördöghurok egy darabját, melyből kinyertük a nedvet. Először lila színt kapunk, felcsap a gőz a folyadékból, de amint elül a gőz, csak lila pár a marad körülöttünk, és a folyadék olyan lesz, akár a víz. Ezután persze vegyük ki a hurok maradványait. Kész a Veritaserum!

 

Hatások:

Kábaságot és gyengeséget okoz annak, aki fogyasztja. Ezután mindent öntudata nélkül minden kérdésre igazat felel, képes elmondani legféltettebb titkát. A főzet használata a diákoknak szigorún tilos!

 

Figyelmeztetés: A helytelenül elkészített főzet amnéziát, holdkórt, depressziót, vagy botrányos viselkedést, vagyis viselkedészavarokat, netán az ellentétét beszéli ki az illető, halállal is járhat. A főzet színtelen, szagtalan, íztelen, teljesen ártalmatlannak tűnik! Bármivel keverhető! Nincs ellenszéruma, súlyos, akár örökké tartó kábaságot, aluszékonyságot is okozhat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.