Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bűbájtan II

2009.12.19

Bűbájtan II.

 

 

Lacarnume Inflamare:

Ez a varázslat kis lángnyelvet hoz létre mely vízálló. Ezt a varázslatot leginkább télen alkalmazzák a diákok, mely könnyen hordozható mivel bele lehet zárni egy kis üvegbe. Mivel vízálló ezért régebben, még az 1800-as években a búvárvarázslók használták ezt a varázslatot. Viszont eloltása nem olyan egyszerű. Vagy megvárjuk, míg kialszik a láng (ami több órás is lehet) vagy egyszerűen eltapossuk vagy kézzel rácsapunk. Ez nem mindig válik be. Sok égési sérülést okozott már ennek a varázslatnak az eloltása. Szóval inkább alkalmazzuk azt az eloltást, hogy hagyjuk elaludni magától. Ha csak több óra szükséges eloltásához, akkor rejtsük el egy olyan helyre, melyen senki nem találja meg.

 

 

Suvickus:

Ez a varázslat fekete mágiát nem tisztít! Leginkább a konyhai piszkokat (ételmaradék, zsíros lerakódás, kiömlött ragacsos folyadék) tisztítja. Makulátlan tisztaságot biztosít ez a varázslat. A pálcamozdulat: pálcánkkal gyorsan húzogatjuk pálcánkat fel és le. Olyan mozdulatokat végzünk, mint amikor kézzel mosunk. Közben a varázslat könnyen elvégzi a munkát a legmakacsabb folttal szemben is.

 

 

Reparo:

A reparo javítóbűbájt 1000 éve ismeri. Ezt a bűbájt naponta alkalmazzák a varázslók. A reparo a HKB (Háztartási és Könnyű Bűbájok) csoportjába tartozik. Javítja a(z): elszakadt könyveket, eltört üvegeket, elrepedt ablakok, megrepedt falak. A reparo pálcamozdulata igen egyszerű. Pálcánkkal körözzünk a tárgy felett vagy mellett, mondjuk ki a varázsszót és koppintsunk ekkor rá a tárgyra vagy a falra, ajtóra, ablakra!

 

 

Glacius:

A glacius varázslat a víz megfagyasztására alkalmas. Leginkább kisebb vizek (pocsolyák, kisebb tavak) fagyasztására használják, mivel nagyobb tavak megfagyasztására a legalkalmatlanabb kivéve, ha folyamatosan megyünk végig rajta. De ekkor a hátunk mögött hagyott jégtakaró elkezd elolvadni. A glacius a turisták kedvenc varázslata, mivel ha nyáron utaztak el valahova, akkor könnyedén jeget varázsolhatnak elő. A pálcamozdulat nem olyan egyszerű. Körözzünk pálcánkal a víz felett és közbe minden második körnél bökjünk felé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.