Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

2009.11.29

Hírek:

Daniel Radcliffe nem ment el a nagymamája temetésére!

A Harry Potter-filmek sztárja úgy döntött,hogy nem vesz részt szeretett nagymamája temetésén: ahelyett,hogy Észak-Írországba utazna,inkább New Yorkban marad,hogy egyetlen Equun-előadás ne maradjon el miatta a Broadway-n.

,,Rendkívül nehéz döntés volt számomra,de úgy gondolom ő is így akarta volna. Sokat beszélgettem erről a szüleimmel,és mindannyian egyetérettünk így inkább nem szálltam repülőre"-nyilatkozta Dan. A nagymami,Elise az ifjú sztár egyik legnagyobb támogatója volt,tavaly szívproblémái ellenére is vállalta a Londonba vezető hosszú utat, hogy megnézhesse unokája debütálását a nagy vihart kavaró darabban.

----------------------------------------------

 Könyvek:

 

 

Joanne Kathleen Rowling: Harry Potter


1. rész: Harry Potter és a Bölcsek Köve (HP and the Sorcerer's Stone)

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie,de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot.2. rész: Harry Potter és a Titkok Kamrája (HP and the Chamber of Secrets)

Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyul,mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot,így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik...


3. rész: Harry Potter és az Azkabani Fogoly (HP and the Prisoner of Azkaban)

Azkabanból,a gonosz varázslókat őrző rettegett és szuperbiztos börtönből megszökik egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják,hogy a veszélyes szökevény Roxfortba tart, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. A varázslónövendék Harry Potter és barátai számára a harmadik tanév sem csak a vizsgák izgalmait tartogatja...


4. rész: Harry Potter és a Tűz Serlege(HP and the Goblet of Fire)

Melyik nemzeti válogatott nyeri a Kviddics Világkupát? Ki lesz a Trimágus Tusa győztese? utóbbiért három boszorkány-és varázslképző tanintézet legrátermettebb diákjai küzdenek. A világraszóló versengés házigazdája Roxfort, az az iskola,ahová Harry Potter immár negyedévesként érkezik. S ahogy azt a felsőbb osztályosoknál már egyáltalán nem különös,Harry és barátai a másik nemet is felfedezik. Ám nem csupán e kellemes izgalmakat ígérő események várnak rájuk. Voldemort,a fekete mágusok vezére újból készülődik...

5. rész: Harry Potter és a Főnix Rendje (HP and the Order of the Phoenix)

Dumdledore végül leeresztette kezét,és félhold szemüvegén át,fürkészve nézett Harry szemébe.

-Eljött az ideje-szólt-,hogy elmondjam neked,amit már öt éve el kellett volna mondanom.

Ülj le kérlek! Ha megajándékozol egy kis türelemmel,mindent hallani fogsz,amit tudnod kell. Ha befejeztem,szidhatsz,dühönghetsz. Nem fogok védekezni.

 

Harry Potter ötödik évére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. Harry-társaival ellentétben-sosem örül a nyári szünetnek,ám ez a mostani még rosszabb,mint rendesen. Nem csak rokonai,Dursleyék keserítik meg az életét,de -ami a legfájdalmasabb- mintha barátai is elfeledkeztek volna róla. Harry azon töri a fejét,hogyan törhetne ki lehetetlen helyzetéből,ám nyári szünidejének egy hirtelen,drámai fordulat ér véget. Hamarosan azt is megtudja,hogy Roxfortban sem számíthat békés tanulásra és kviddicsezésre.


6. rész: Harry Potter és a Félvér Herceg (HP and the Half-Blood Prince)


7.rész: Harry Potter és a Halál Ereklyéi (HP and the Deathly Hallows)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.