Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mágatörténet II.

2009.12.20

Mágiatörténet II.

 

 

Az első varázsháború 123-ban zajlott, mikor is egy gonosz és hataloméhes kobold fellázadt az ellen, hogy amit készítenek a varázslók szabadon, adhatják és vehetik, a tulajdonukként kezelik.  Ez a kobold, akit Ampoklánnak hívtak, körbejárta az országokat, hogy minél több sorstársátKép győzze meg az igazáról, Ám előszörre senki nem akart csatlakozni hozzá, mivel féltek. Ám amikor Ámpoklán felkereste a manók és a trollok vezetőjét, Humpeklit és Oggit. Ők biztosították róla, hogy támogatni fogják.

Elkezdték szervezni a titkos gyűléseket, ahol terveket dolgoztak ki, és szándékosan rontották el a kodoldmunkákat, amit a varázslók persze nem hagytak szó nélkül, és felelősségre vonták őket. És ekkor elérkezett a támadás ideje, tucatnyi troll és házimanó rontott rá a gazdájukra, a boszorkányokra és gyermekekre egyaránt. A harc egy évig tartott, ebben a harcban sok ártatlan vesztette életét főleg koboldok és házimanók. A háború  a varázslók győzelmével ért véget, és azután következett csak igazán a rémuralom. A házimanók sorsa még kegyetlenebb lett, ugyanis megalkották annak a törvénynek az elődjét, mely szerint manó csak akkor lehet szabad, ha gazdája egy ruhadarabot ad neki, és innentől kezdve a manók egyetlen ruhában jártak, mégpedig egy szabványosított szolgaruhában. A koboldok jogait is korlátozták, a varázslók pénzeit voltak kötelesek kezelni és bármely munkát készítettek, nem tarthatták meg, be kellett szolgáltatni egy varázslónak, és ezek után semmiféle követeléssel nem élhetett egyetlen kobold sem. A trollokat egy távoli hegyvidékes, kietlen helyre száműzték az óriásokkal együtt, akik lenézték bárgyú társaikat, és szolgasorba taszították őket.

100 évvel később volt egy újabb lázadás, ezúttal a manók kezdeményezték, ám mivel többségüknek a vérében volt az elkötelezettség, hamar leverték a varázslók.

 

Részlet Bathilda Bircsók: A varázsháborúk története

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.