Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mágiatörténet

2009.12.20

Mágiatörténet

 

 

A varázslók története nem hasonlítható össze a muglik történetével. A varázslók mikor a föld kialakult még nem tudtak varázsolni. Mikor egy villám csapott a fába a leendő varázsló megvizsgálta, s mikor már eleget tanulmányozta varázsszavakat kezdett kitalálni rá. Eleinte csak fel, fel lobbant a láng, s a varázsló meg tanulta hogyan kell a tüzet gyújtani. Mindig az asszonyokra bízták a tűz őrzését. Néha egy varázsló is csatlakozott a tűz védelmezéshez, s így gyakorolhatta erejét. A varázslatai nem voltak olyan erősek, mint a Piroinitio, de elég volt, hogy éppen meggyújtsa a fát.

 

 

Rituálék:

Az egyik legismertebb rituáléhely a Stonhenge melyet a muglik is ismernek. Ezt a helyet rituálék rendezésére, templomnak és temetkezési helynek használták. Másként is funkcionált PL.: csillagászat. Ezt az épületet egy varázsló tervezte meg, viszont megépítését a muglikra bízta.

 

Sámánok és varázslók:

A varázslók másik ága, amely a Keleti varázsvilághoz tartoznak teljesen más fajta mágiát használnak. Az ottani varázslókat sámánoknak hívják. Jurtákban élnek, s szinte még mindig az Óvarázslatokat használják, melyek csak az Ókorban voltak elterjedtek. Bár az Óvarázsokat használják náluk is közismert bűbáj PL.:

- Wingardium Leviosa

- Lumos

- Stupor

- Obstructo

 

 Részlet Bathilda Bircsók: Sámánok történetei

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.