Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sötét varázslatok kivédése III.

2009.12.20

 

Sötét Varázslatok Kivédése III.

 

 

A mumus:

 

Köztudott, hogy a mumus szekrényekben, ládákban, fiókokban és a pincékben szeret megbújni, hogy az azt kinyitó boszorkányt vagy varázslót megijessze.

A mumusnak mindig olyan alakja van, amitől az előtte álló varázsló fél. Ha viszont többen állnak előtte, akkor nem tud mit kezdeni, megzavarodik. Egy olyan esetet ismerünk, mikor két varázsló beállt egy mumus elé. Az egyikőjük egy óriáscsigától félt, a másik, pedig egy fejetlen embertől. Mikor a mumus megpróbált átváltozni, egy lefejezett óriáscsigává változott. Ez cseppet sem volt ijesztő, de annál inkább vicces.

A védekező varázslat ellene a Comikulissimus varázslat, mely a mumust egy nevetséges alakba kényszeríti. A varázslatban, megidézésekor arra kell gondolnunk amilyen alakban szeretnénk elképzelni a rettegett mumusunkat.

 

Példák:

Oroszlán – Kiscica

Kígyó – Bohóc, lánc

Óriás pók – Jégkorcsolyák a lábán, lábak eltüntetése

Szellemek – Szobrok, lufik

 

 

A patrónus bűbáj:

A patrónus bűbáj megidézése nem egyszerű. Még egyes felnőtt varázslóknak is nagy nehézséget jelenthet, ezért oktatják ilyen hamar. A Dementorok és a Lethifoldok elleni védekezéshez alkalmas. A megidézéséhez egy régi boldog emlékre kell összpontosítanunk. A bűbáj     eleinte csak köd formában jelenik meg, de ez is elég ahhoz, hogy visszatartsunk egy vagy két dementort és legyőzzünk egy lehifoldot. A patrónus egy olyan pajzs mely pozitív energiákból tevődik össze. Ezt a dementor nem tudja elszívni és a lethifold elmenekül tőle.

A reinkarnálódott patrónus megidézése nehezebb, mint a ködformáé. Ekkor a patrónusunk egy állat alakját veszi fel. Az állat mindenkinél más. Egyes embereknek életében többször változnak patrónusai. Ez az érzelmi labilitás miatt van. Az animágusoknak a patrónusaik könnyen kitalálhatóak. Amilyen állattá változik az animágus az a patrónusa, kivéve, ha megváltozott neki.

 

A dementor:

A dementorok a legvisszataszítóbb lények az egész világon. Csukjájuk van, ami eltakarja az arcukat. Az egész testüket szakadt, hosszú köpeny borítja. Testük aszott, zöldesfekete színű. Szemük nincs, csak a szenmüreg van a helyén. Legnagyobb fegyverük a szájuk, mellyel kiszívják az ember száján keresztül a boldogságot, végül a lelkét is. Eészívja a varázslatot arról a helyről, ahol sokáig ott marad. Voszont a dementorok is rendelkeznek csekély varázserővel. Ki tudnak nyitni ajtókat, zárakat. Kb. úgy szaporodhatnak mint a gombák. Nincsenek nemeik! Az Azkabant őrzik egy szigeten, mely a tengeren van! Az Azkabanban élő bűnösöknek adják a dementorcsókot, mely a legveszélyesebb fegyverük!

 

 Kép

Amerre járnak, kiszívják a levegőből a békét, a reményt és a boldogságot. Még a muglik is megérzik jelenlétüket, pedig számukra láthatatlanok. Ha túl közel mész egy dementorhoz, kiszippant belőled minden kellemes érzést, minden boldog emléket. A dementor, ha megteheti, addig élősködik rajtad, amíg olyanná nem válsz, mint ő maga: lelketlenné és gonosszá. Kiszipolyoz, s végül nem marad benned más, csak a legszörnyűbb emlékeid.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.