Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sötét varázslatok kivédése IV.

2009.12.20

Sötét Varázslatok Kivédése IV.

 

 

A mágikus tárgyak és pár hasznos varázsige.

 

 

Malíciamutató:

A Malíciamutató ködös alakokat mutat (kissé tükörszerű az a varázstárgy), akik éppen közelednek. Általában ezek a tárgy tulajdonosának lehetnek az ellenség, minél közelebb jön a bizonyos személy, annál tisztább lesz a kép. Ez egy igen hasznos eszköz. Van, amikor nem mutat semmit, s ez azt jelzi, hogy a közelben semmiféle ellenség nem ólálkodik.

 

Időnyerők:

Az időnyerőket az M. M.-ban egy szekrényben tárolják. Bár már egy ideig az összes megsemmisült, újra elkezdték legyártani ezeket, a szerkezeteket. Általában az időnyerők kis alakú homokórára hasonlít, melyet karikák vesznek körül. A kis homokórát annyiszor kellKépmegtekerni, ahány órát szeretnénk visszajutni az időben. Nem szabad senkivel sem beszélni, egyáltalán találkozni ezekben, az időkben. Viszont ha tudni foglyuk, hogy pont ott leszünk, akkor összeintegethetünk egymással, sőt beszélgethetünk is egy kicsit. Több embert is magunkkal is vihetünk erre az útra, de annak az a feltétele, hogy a lánc, melyen a kis homokóra csüng alatta legyen az illető.

 

Gyanuszkóp:

Világítani és forogni kezd, ha olyan ember van a közelben, aki rosszat akar. Ezzel le lehet leplezni a százfülé-főzetet és ha animágus van a közelben és mit sem sejtünk róla. Másfelől le lehet leplezni egy csapatba belépett embert, ha rosszat akar.

 

Lunaszkóp:

Sokat nem tudunk erről a varázseszközről. A holdtérképet tette feleslegessé és forradalmasította az asztronómiát. Ezüstből készült.

 

Omniszkóp:
Ez egy olyan távcső, mely segítségével egy Kviddics meccset könnyen megérthetünk. Az omniszkóppal lelassíthatjuk a történéseket, felvehetjük, visszajátszhatjuk és még leírást is ad egyes cselekről, szabálytalanságokról.

 

Nefeleddgömb:

Ez egy olyan gömb, mely figyelmeztet valami olyasmire, amit elfelejtettünk megcsinálni. A gömbben halványszürke füst gomolyog, mely vörössé vált, ha a tulajdonosa elfelejtett valamit.

 

Stupor:

A stupor segítségével elkábíthatjuk ellenfelünket egy kis időre. A stimula varázslat segítségével visszaadhatjuk eszméletét az elkábítottnak! A varázslat vörös fény kíséretében tör elő a pálcánkból és igen pattogós. Ha célba talál az áldozat testrészén, szétpukkad, s hátralöki, s elkábul a varázslat erejétől. Amint célt téveszt, elkezd imbolyogni. Fel-le száguldozik, pattog, cikázik, míg bele nem ütközik valamilyen tárgyba, élőlénybe, növénybe. Kivédése egyszerű. A varázslatból egyszerre több is meg tudunk idézni, de óvatosnak kell lennünk! Saját varázslatunk is telibe találhat minket.

 

 

Obstructo:

Az obstructo segítségével ellenségünket meg tudjuk hátráltatni. A varázslat hatására a célszemély hátraeshet, eleshet, orra eshet és meg is, torpanhat. A varázslatnak nincs alakja, fénye, külseje. Egyszerűen észrevehetetlenül jön létre. Az obstructo alkalmas arra is, ha kiválasztottuk a célpontot (vagyis nem látjuk, de érezzük, vagy tudjuk, hogy előttünk vagy a közelünkben van), akkor az őt, elfedő tárgyat (ajtó, kapu, ablak), ki tudjuk nyitni, vagy arrébb tudjuk vele lökni.

 

Relaxo:

A relaxo segítségével elengedésre kényszeríthetünk élőlényeket vagy embereket. A varázslat szikraeső formában jelenik meg, s az áldozat felé iramodik. A protego pajzsbűbáj segítségével (5.-es tananyag) a szikraesőt vissza lehet lőni, csak nem biztos, hogy nagy része tulajdonosához fog jutni. Általában a szikrák szerte szétszállnak, és valahova máshová mennek, hogy végül beleütközzenek valamilyen tárgyba vagy élőlénybe.

 

Reducto:

A reducto a dolgok tarolására alkalmas. A varázslat fehér fény kíséretében jelenik meg és egy fénylő gömbként halad végig a célpontig megvilágítva az egész utat. Amikor a reducto célba ért szétrobban, és ez hátraveti, vagy széttöri az ellenséget/tárgyat. A célba érést általában sárgásfehéres szín jelzi és egy robbanáshang, mely kis szélrohammal ér véget. A varázslat, ha eltalálta az áldozatot akár 3-4 méterre is visszalökhet, s persze a háta mögött lévőt is letarolja, vagy ha egy lépcsőn áll az illető akár a korlátokat is átszakíthatja. Megidézéséhez nagyon nagy koncentráció szükséges és fejlett varázsszint.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.