Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sötét varázslatok kivédése

2009.12.20

Sötét Varázslatok Kivédése

 

 

Azóta harcolnak a gonosz oldal ellen mióta azok a varázslók élnek, akik ártani akarnak a varázsvilágnak és a mugliknak. A Roxfortban párhuzamosan elindult a Sötét Varázslatok Kivédése oktatása. Ebben a tantárgyban védőbűbájokat tanítanak és az ártások és rontások használatát.

 

Sötét Varázslatok fogalma:

 

„Azokat a varázslatokat/ igéket/ ráolvasásokat nevezzük összefoglaló néven sötét varázslatoknak, melyek egy élőlényt (embert, állatot) külsőleg és belsőleg (testileg és szellemileg) roncsolhatják, kárt tehetnek benne”

 

 

Emberi értelemmel bíró gonosz lények (félemberek vagy harapásból született lények):

 

A Vérfarkas (más néven farkasember):

 

M.M. osztály:XXXXX

A vérfarkas, bár feltételezhetően Európa északi  feléből ered, világszerte megtalálható. Az ember csak harapás útján válik vérfarkassá. Erre az áldatlan kórra nincs igazi gyógyír, de a bájitaltani kutatásoknak köszönhetően a legrosszabb tünetek ma már kiküszöbölhetőek. A farkaskórban szenvedő varázsló vagy mugli egész hónapban normálisan él, de teliholdkor bestiává változik. A vérfarkas abban különbözik a legendás lények túlnyomó többségétől, hogy kifejezetten az emberre vadászik.

 

 A Vámpír:

 

A vámpírok is harapás által válnak az éjszaka rémeivé. A vámpírok faja Romániában kezdődött egy bizonyos Vlad Tepes nevű emberrel, akit Draculának neveztek el a falusiak. A Vlad Tepes elnevezés annyit jelent, hogy karóba húzó, ugyanis mindenféle szörnyűségeket csinált a falusiakkal. Végül kiderült róla, hogy vámpír és az emberek vérére fájt a foga, mivel nem akarta, hogy lelepleződjön ez a szörnyű titka. Viszont akit Dracula megharap az a szolgája lesz, és ebből már nem lehet kigyógyulni. Draculát csak egy vérfarkas ölheti meg, viszont akit megharapott azt bármely vámpírirtó eszközzel meg lehet ölni. A vámpírok közül a fővámpírt ha megöljük akkor minden megharapott áldozata meghal vele együtt.

Vámpírirtó eszközök:

- Hagyma (szagától irtózik és megfullad tőle)

- Kereszt (felmutatásától megrémül és meghal)

- Karó vagy tőr (szívükbe kell szúrni)

- Napfény vagy fénybűbáj (elporlad tőle)

 

 

 Párbajozásra való varázslatok:

 

Tarantallegra:

Ez a varázslat ellenfelünk lábait intenzív kapálózásra készteti, amitől elesik, s csupán a földön vergődik. Ezt a varázslatot táncoltató bűbájnak nevezték el, mert az áldozat mikor lábával kapálózik, az olyan mintha táncolni kezdene. Ezt a varázslatot 1780 és 1786 között találták fel, de mivel nagyon sok volt a varázslóháború, ezért nem használták, hanem elzárva tartották a Misztériumban. 1876-ban kezdték tanítani a Roxfortban.

 

 Rictusempra:

 Az elsős anyagba beletartozik a csiklandozó bűbáj, mely hatása az, hogy az áldozat teste pontjain csiklandozást érez, főleg ott, ahol eltalálta a rontás. 1845 körül találta fel Hóbortos Henrik, aki nagyon furfangosnak és roppant viccesnek találta varázslatát.Viszont ő csak a pálcamozdulatot alkotta meg. A rictusempra tanítását 1943-ban kezdték meg a Roxfortban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.